Boomtown vervolledigt affiche

door Yannick Verhasselt

Komende zomer vindt naar jaarlijkse gewoonte Boomtown plaats op de Gentse Kouter. De organisatie van het stadsfestival kwam vandaag met de allerlaatste toevoegingen van het programma. Zo vervoegen Stavroz, Lola Haro, Asa Moto, Aili, Kuba ’97 en Violet het reeds zeer gevulde programma. Zo wordt op de openingsdag een goed blik indie van eigen bodem opengetrokken met Nordmann, Kids With Buns, Bluai en Shht. De dag daarop mogen de dansbenen uitgestrekt worden met DJ Boring, Violet, Lola Haro en Kuba ’97. Op zondag gaat de organisatie verder op dat elan en staat spannende elektronica centraal met Acid Arab, Lander & Adriaan en Borokov Borokov. Het weekend wordt verwerkt met de gitaren van RHEA, dirk. en Ila. Ten slotte worden de festiviteiten afgesloten door Out The Frame.

Waar de Kouter toegankelijk is voor iedereen, is dat in de Handelsbeurs niet het geval. Daar kun je genieten van Joan As Police Woman, Emma Ruth Rundle, Salut C’est Cool, Naima Joris, BEAK>, Gilla Band, KOKOKO!, Hailu Mergia en op de laatste dag Asa Moto en Aili. Stavroz speelt er op zondag 18 juli. Nieuw dit jaar is dat de invulling van de Gentse Opera gaat naar jonge, Gentse concepten: Vloedgolf, GNT, HS71, Oorworm, Grid en JonGeduld. Zij nodigen deze knappe namen van eigen kweek uit: Porcelain ID, POM, WIES, circular square, Leese, Zero Crossing Point, Collab Coalition, Bobbi Lu, Vlerk, Scarificator, Divided, Meltheads, Amazumi, Tabot & Friends, San Andreas, Monomono, Niels Orens en Jennifur.

Boomtown vindt plaats van 15 tot en met 20 juli op de Kouter, de Handelsbeurs en de Opera. De concerten in de Handelsbeurs zijn betalend. Tickets en info zijn te vinden via de website van het festival.