Botanique kondigt meer dan 60 nieuwe namen aan voor Les Nuits

door Yannick Verhasselt

Aan het jaarlijkse paradepaardje van de Brusselse concertzaal worden vanavond meer dan 60 (!) nieuwe namen toegevoegd aan het programma. Zo organiseert de concertzaal een heuse post-punk-avond met Protomartyr en black midi op het programma evenals een PC Music-label avond (Hannah Diamond, A.G. Cook, Nömak, Namasenda, Planet 1999 en Lil Data) en een zware gitaren avond in samenwerking met Metadrone en dat verdeeld over de drie zalen. Hiervoor worden Graveyard, 1000mods en Black Rainbows alvast aangekondigd. Daarnaast kondigt de zaal ook nog de komst aan van Lianne La Havas, Trixie Whitley, Mykki Blanco, Sébastien Tellier, Erica de Casier, Tommy Cash en meer.

Verder wordt er op de reeds aangekondigde avond met Squarepusher en Plaid op het programma tevens een nachtprogrammatie aangekondigd met Jacques Greene en Buga en waarbij het fameuze Nyege Nyege Tapes-label de Rotonde overneemt. Ascendant vierge vervoegt dan weer de concertavond met Gabber Modus Operandi. Yael Naim speelt een klassiek concert in de kerk van Laken terwijl Adriaan De Roover een concertavond deelt met Félicia Atkinson.

Voorts worden ook Bernard Lemmens, Chouk Bwa & the The Ångströmers, Ashley Morgan, Binge & Ruth, Offo Vrae, Nicolas Godin (van Air), Victor Solf (van Her), Anna Meredith, Lujipeka, The Pirouettes,  Marina Satti & Fonés, Crystal Murray, Flèche Love en Silly Boy Blue toegevoegd. Ten slotte werden er ook een aantal Belgen aangekondigd waaronder Absynthe Minded, Martha Da’Ro, Blu Samu, MEYY, Noé, Moka Boka en Echt!.

Les Nuits loopt dit jaar van 29 april tot en met 10 mei, voor een volledig overzicht van alle aangekondigde concerten en tickets kun je terecht op de website van de zaal.