Bruis 2012 – line up gratis festival uit Maastricht aangevuld met o.a. Oscar and the Wolf en Puggy

door Bart Somers

Sinds de eerste namen voor Bruis bekend werden gemaakt tijdens Pinkpop, is het Bruisgevoel bij menigeen al weer hevig aan het borrelen. De organisatie van het gratis festival uit Maastricht is dan ook verheugd om bekend te maken dat Chef’Special, Oscar and the Wolf, Half Moon Run en Puggy aan de line-up worden toegevoegd.

Chef’Special zal de meeste Nederlanders niet meer onbekend in de oren klinken. Sinds de mannen in 2008 het gaspedaal van hun ’Mrs.’ intrapten, blijft het op rolletjes lopen. Als huisband van De Wereld Draait Door zijn ze al in vrijwel ieders huiskamer op bezoek geweest en ieder festival dat ze aandoen blazen ze omver met hun energieke liveshow. Wat er ook gebeurt, na onder andere Lowlands, Pinkpop en Sziget zullen in september ook tijdens Bruis de voetjes van het gras gaan.

Het Belgische trio Oscar and the Wolf brengt voor de afwisseling sfeervolle, dromerige indieliedjes naar Maastricht. Volgens 3voor12 verdient deze band een groter publiek en dat kunnen ze zeker krijgen tijdens Bruis. Half Moon Run heeft recentelijk nog in de Muziekgieterij gestaan. Deze getalenteerde Canadezen spelen rusteloze indie gecombineerd met warme elektronica, harmonieuze zang en prachtige gitaarlijnen. Ook Puggy is zeer zeker een naam om in je oren te knopen. De mannen hebben al in het voorprogramma van onder andere Smashing Pumpkins en Incubus gestaan en bewijzen met hun akoestische rock dat je geen heel orkest nodig hebt om de grond te doen trillen.

Eerder zijn Ozark Henry, Will and the People en School is Cool al bevestigd voor Bruis. Het gratis festival dat op 8 en 9 september plaatsvindt brengt grote namen, grootse kleine namen en vooral veel gezelligheid naar Maastricht. Meer informatie over het festival en de bands is te vinden op www.bruismaastricht.nl. Binnenkort zullen nog meer namen aan het programma worden toegevoegd.