Bruis 2013 – programma compleet, o.a. Miles Kane en Girls in Hawaii op gratis festival in Maastricht

door Bart Somers

Met minder dan maand op de teller in aanloop naar hét gratis popfestival van Maastricht is het programma van Bruis rond. De afgelopen weken heeft de organisatie via Facebook en de website dagelijks nieuwe namen aangekondigd. Gisteren werd als laatste Town of Saints toegevoegd.

Met name op de komst van Miles Kane is met veel enthousiasme gereageerd. De excentrieke Brit verwierf initieel bekendheid door zijn werk met The Rascals en The Last Shadow Puppets maar is als solo-artiest ook zeer succesvol. Minstens zo bijzonder is het feit dat het Belgische Girls in Hawaii naar Maastricht komt. Na enkele jaren radiostilte keert de band weer helemaal terug.

Talent komt niet alleen van buiten de Nederlandse grenzen, maar ook uit Maastricht zelf. Lesoir timmert momenteel hard aan de weg om een doorbraak in eigen land te realiseren. In mei presenteerde de groep hun nieuwe album ‘Transience’ in de Muziekgieterij, gevolgd door een tour dwars door China en niet veel later door Engeland.

Ook op Bruis:
Handsome Poets, La Pegatina, Kitty Daisy & Lewis, Claw Boys Claw, SX, Compact Disk Dummies, Pendejo, The Black Angels, Revere, Bed Rugs, Montevideo, I Heart Sharks, Mister & Mississippi, Ian Clement, Crooked Hands, Southern Sunrise, Jamestown, Aestrid, The Revival Hour, Melt Yourself Down, The Royalty Club, Kezia, Leeways en Town of Saints!

Het programmaboekje zal vanaf volgende week verkrijgbaar zijn. Bruis vindt dit jaar plaats op 7 en 8 september op de bekende locatie van het sportterrein van de Tapijnkazerne en is nog altijd gratis.
Voor meer informatie bekijk je best de website van het festival.