Bruis 2014 – line-up gratis festival Maastricht lost eerste namen, o.a. Ásgeir en Oscar & The Wolf bevestigd

door Bart Somers

Bruis vindt ook in 2014 weer plaats op het sportterrein van de Tapijnkazerne, en zal voor het eerst niet twee maar drie dagen gaan duren. Dit initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met de Universiteit Maastricht. Om het 30-jarige jubileum van de International School of Business and Economics groots te vieren, is het idee opgevat om niet alleen voor personeel en studenten van de UM maar voor de hele stad een extra festivalavond te organiseren. Een financiële bijdrage van de UM maakt het mogelijk om BRUIS met een dag uit te breiden, uiteraard gratis en voor iedereen toegankelijk.

Programmeur Ingo Dassen maakt de eerste artiesten bekend. Trots is de organisatie op een aantal spraakmakende namen waaronder de IJslandse band Ásgeir, gespot op Eurosonic Noorderslag en Belgische sensaties als The Sore Losers, Oscar & the Wolf en Wallace Vanborn. Uit de UK komt aanstormend talent als Rue Royale en Nick Mulvey en natuurlijk zijn er ook acts van Nederlandse bodem zoals de dames van Bells of Youth, Kovacs en de lokale groep The Whims Of The Great Magnet. Ook artiesten die zich in het afgelopen jaar de Muziekgieterij club hebben bewezen zijn terug te zien op het festival waaronder Petter Carlsen (NO) en I am Giant (UK).

Als klap op de vuurpijl lanceert BRUIS vandaag een nieuwe website waar alle reeds bevestigde bands op te vinden zijn. Ook voor alle overige BRUIS info en nieuwtjes kun je terecht op www.bruismaastricht.nl.