Bruis Maastricht en Fill The Cup smeden vriendschapsbanden

door Bart Somers

De intentie van Bruis uit Maastricht is een festival neer te zetten waar lokale en nieuwe bands te ontdekken zijn, waar ook de grotere en bekendere bands te vinden zijn, en waar je een mix aantreft van bruisende culturen. Goede muziek, een positieve sfeer, lekker eten en een sfeervolle locatie vormen de ingrediënten voor een goede bodem om jong en oud, Maastrichtenaar en niet-Maastrichtenaar, met elkaar te verbinden.

Omdat een goede bodem niet alleen belangrijk is om een fijn festival te organiseren maar ook in het grotere kader van in leven blijven toepasbaar is, heeft Bruis dit jaar de handen ineengeslagen met stichting Fill the Cup. Vriendschap komt immers van twee kanten. Deze stichting zet zich in om honger onder kinderen in Afrika terug te dringen. Onder het motto “Wij een maaltijd, zij een maaltijd’’ zorgt de stichting ervoor dat een deel van de opbrengst van iedere verkochte maaltijd naar de stichting gaat. Een mooi initiatief met het hart op de juiste plaats.

Bruis werkt hier graag aan mee. Vandaar dat dit jaar de mogelijkheid bestaat om een speciaal Vriend van Bruis-arrangement aan te schaffen. Dit arrangement verschaft toegang tot de backstage-area, vanwaar je onder het genot van een hapje en een drankje kan genieten van al het moois dat Bruis te bieden heeft. Dit is dus een mooie kans om het festival op unieke wijze mee te maken en een steentje bij te dragen aan het festival en Fill the Cup. Bovendien is het een ideale gelegenheid om je zakelijke netwerk uit te breiden. Bedrijven die mogelijk geïnteresseerd zijn in sponsoring kunnen de sponsorbrochure aanvragen via de website.

Bruis wordt op 8 en 9 september voor de zesde keer georganiseerd en vindt plaats op het sportterrein van de Tapijnkazerne in Maastricht. Het gratis festival, dat in 2007 voor het eerst plaatsvond, is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement voor jong en oud. Meer info over het festival, sponsoring en het Vriend van Bruis-arrangement is te vinden op www.bruismaastricht.nl. Informatie over stichting Fill the Cup vind je via www.jointhecup.org.