Brussel bruist dit najaar met een nieuw seizoen Stoemp!

door Naomi Hubert

Als de zomervakantie aan zijn einde komt, de laatste festivals ons uitzwaaien en het academiejaar al eens van achter de hoek komt loeren, is Poppunt er weer met een nieuw Stoemp!-seizoen om ons allen op te fleuren. De Brusselse caféconcertenreeks is terug, en hoe?! Een spetterende line-up vol enthousiaste, jonge muzikanten op de tofste podia van Brussel staan ons op te wachten. Tussen zes september en zeven november passeert jong muzikaal talent zoals The Lighthouse, Monolithe Noir, St. Grandson en Whispering Sons in onze hoofdstad. Deze optredens kan je zomaar gratis (!) checken.

Speciaal voor deze editie van Stoemp! is er een unieke uitwisseling tussen Lord Gasmique, dé Brusselse hiphoprevelatie van het moment en de Aalsterse Wawa geprijsd door de Britse Grimehype AJ Tracey. Lord Gasmique stond afgelopen editie van Dour naast de zijde van niemand minder dan Roméo Elvis tijdens ‘Bruxelles arrive’, een onvergetelijke performance. Uitzonderlijk zal Stoemp! voor deze samenwerking even naar de Aalsterse contreien trekken want de twee optredens vinden plaats op 19 oktober in de Brass’Art en op 2 november in de Cirque Mystic. Liefhebbers van hiphop krijgen geen kans om te treuren deze editie van Stoemp! want onder andere Le77, BerryKrimi en niemand minder dan Zwangere Guy passeren allemaal de revue.

Natuurlijk is er ook plaats voor wat indierock met Capibara en Mind Rays, Schaduwland en Beatsforbeaches zorgen dan weer voor de portie elektronica en SCHNTZL neemt de jazzliefhebbers voor hun rekening.  En er is nog veel meer…

Frisse pintjes, jong talent in een bruisende hoofdstad en als dat je nog niet overtuigt, laat het dan de grote variatie aan podia zijn zoals het studentenfestival Brussel Brost, RITCS-café, Beursschouwburg, Merlo, Bonnefooi… Afsluiten gebeurt in café De Monk met Few Bits, een dromerige indiepopband rond zangeres/songschrijver Karolien Van Ransbeeck die special guests meeneemt.

De volledige line-up vind je hier en meer info vind je op www.stoemplive.be.