Brussels Summer Festival 2014 – datum bekend, festival loopt van 8 tot en met 17 augustus

door Jacky Ypzsilon

BSF, oftewel het Brussels Summer Festival, maakte zonet de datum bekend voor de volgende editie. In 2013 kon je al voor de twaalfde keer naar het evenement, dat ditmaal alle records brak. In onderstaand bericht dat we net ontvingen, blikken de organisatoren dan ook erg tevreden terug. Oordeel zelf.

Meer dan 120.000 TOESCHOUWERS
Deze 12de editie van het BSF brak alle records. Meer dan 120.000 toeschouwers hebben gedurende 10 dagen de meer dan 100 concerten op de 3 podia in de koninklijke buurt bijgewoond. Een belangrijke vooruitgang vond plaats zowel in de verkoop van de 10 Days Passen (uitverkocht bij aanvang van het festival), als de 1 Day Passen en dit ondanks een ongunstige conjunctuur en de opkomst van vele nieuwe festivals. Onze doelstellingen werden overtroffen en het BSF werd als 1 van de onontkomelijke festivals van de zomer bevestigd.

De avonden die een grote verkoop van 1 Day Pass genereerden waren die van MADNESS, SEXION D’ASSAUT, CALI, GROUNDATION, ARNO, PUGGY (uitverkocht) alsook de vanaf nu traditionele BASE CHECK ELECTROCITY avond, die maar liefst 8.500 festivalgangers mocht verwelkomen.

Ook de artiesten waren tevreden en hebben ons laten weten dat het een genoegen was om in een dergelijk kader en met een perfecte ontvangst, van zowel ons team als het publiek, te mogen optreden.

Meer dan ooit slaagde de eclectische muziekprogrammatie er in om een uiteenlopend publiek te boeien, zowel tijdens de thematische avonden (Base Check Electrocity, 80’s Party, Atomium Party…), als elke avond in de Magic Mirrors (elke avond uitverkocht en een dubbel concert van Les Innocents aangezien hun fans deze comback niet wilden missen) of nog de after party’s in het BIP (voor het eerst) die elke avond opnieuw voor een mooie afsluiter zorgden in een uitzonderlijke sfeer.

Channel Zero bracht een korte, ingetogen akoestische set als hulde aan hun veel te vroeg overleden drummer, Phil Baheux. Een moment van diepe ontroering dat in het geheugen gegrift staat van de zeer talrijk aanwezige fans en het hele BSF team.

Het BSF zou het BSF niet zijn zonder de “Much More” die de identiteit van het festival mee bepalen. De vele festivalgangers hebben er massaal gebruik van gemaakt en musea, tentoonstellingen, het Atomium, alsook de indoor clubs bezocht.

Ook Classissimo, dat voor de gelegenheid in het prestigieuze Koninklijk Parktheater plaatsvond, was succesvol en mocht meerdere duizenden toeschouwers ontvangen.

Het toenemend aantal journalisten en buitenlandse festivalgangers bewijst dan weer de goede reputatie van het BSF, die ver buiten de landsgrenzen strekt, alsook de culturele aantrekkingskracht van onze hoofdstad als reisbestemming.

De organisatoren zijn zeer tevreden over deze excellente editie en maken er vanaf september werk van om de ontvangst van de festivalgangers nog te verbeteren (zij danken hen van harte voor hun geduld en begrip tijdens de eerste dagen van het festival, aangezien de grote toeloop de verwachtingen overschreed) en een fantastische nieuwe editie voor 2014 voor te bereiden.

Afspraak dus voor het volgende BSF dat plaats zal vinden van 8 tot 17 augustus 2014.

Website Brussels Summer Festival