Caribou Vibration Ensemble live in Vooruit op 08.12 – exclusief voor Benelux

door Bart Somers

In het voorjaar van 2010 scoorde Caribou met het electropopplaat ‘Swim’. In het najaar van 2010 brachten de Canadezen een album uit met het Vibration Ensemble featuring Marshall Allen.

Nu Caribou het curatorschap van All Tomorrow’s Parties’ Nightmare Before Christmas festival (Minehead, UK) voor zijn rekening neemt, speelt het Caribou Vibration Ensemble een mini-tournee van amper 3 concerten in Europa: in Londen (07.12), in Gent (08.12) en op ATP (11.12). Niet te missen dus, dat concert in de Vooruit (info & tickets)

In Gent zul je in het 11-koppige Caribou Vibration Ensemble o.a. Kieran Hebden (Four Tet), John Schmersal (Enon) en James Holden spotten naast enkele blazers en twee drummers. Zij steken het beste uit Caribous carrière in een nieuw orkestraal kleedje. Pitchfork schreef: hearing that noisy ruckus on wax is likely a poor substitute for seeing the set live; the multiplicative majesty of multiple drum sets is an effect that needs to be felt as much as heard. Dus willen we je vooral uitnodigen om het concert bij te wonen. Onegduldig? Hier kun je het album beluisteren en zelfs gratis downloaden.

In het voorprogramma: Orchestra of Spheres uit Nieuw-Zeeland. Nu te beluisteren via de 3voor12-luisterpaal van VPRO.

Caribou website

Album verdeeld door V2