Christopher Owens – Lysandre: soloalbum van Girls-frontman te kop vanaf 14.01

door Bart Somers

Het solodebuut van singer-songwriter Christopher Owens komt uit op 14 januari 2013. Het album zal de titel ‘Lysandre’ dragen, vernoemd naar een meisje dat hij tijdens een festival in Frankrijk ontmoette. Inspiratie voor ‘Lysandre’ heeft Owens gehaald uit zijn ervaringen tijdens Girls’ eerste tour in de zomer van 2008. Owens beschrijft het aankomende album als “a coming of age story, a road trip story, a love story.”

Met Girls bracht Owens twee prachtige langspelers genaamd ‘Album’ en ‘Father, Son, Holy Ghost’ plus de EP ‘Broken Dreams Club-EP’ uit, allen jubelend ontvangen door de pers. ‘Lysandre’ volgt Owens vanuit San Francisco – waar hij nog vol is van het schrijven van ‘Album’ – naar New York City en verder naar de Franse Rivièra – waar hij verliefd wordt op Lysandre – tot een melancholieke terugkeer naar huis. De plaat eindigt volgens een persbericht in een prachtig gelede epiloog en zou perfect omlijst zijn door ingewikkelde instrumentatie, prachtige backing vocals en een boeiende productie. Owens’ persoonlijke songwriting staat centraal en wil een hartverscheurend verhaal opleveren over liefde, verlangen, vriendschap, avontuur en de opwinding van het vinden van een publiek voor zijn muziek.

Naast zijn aankomende albumrelease is Owens het gezicht van de nieuwe printcampagne van Saint Laurent Paris’ Spring/Summer lijn. Nieuwsgierig naar het soloalbum van Owens? Twee splinternieuwe nummers ‘Lysandre’s Theme’ & ‘Here We Go’ zijn al te beluisteren op www.christopherowensonline.com.

‘Lysandre’ tracklist:
1. Lysandre’s Theme
2. Here We Go
3. New York City
4. A Broken Heart
5. Here We Go Again
6. Riviera Rock
7. Love Is In The Ear Of The Listener
8. Lysandre
9. Everywhere You Knew
10. Closing Theme
11. Part Of Me (Lysandre’s Epilogue)

Album verdeeld door PIAS