Club Belge verzamelt alle belangrijke Belgische zalen en clubs op 1 website

door Bart Somers

Club Belge, een verzameling van alle belangrijke zalen en clubs binnen België, is ontstaan als een afstudeerproject van twee laatstejaarsstudenten muziekmanagement aan PXL-Music in Hasselt. Daar kwamen ze op het idee om een website te bouwen die informatie weergeeft over de verschillende zalen, clubs, muziekcafés, jeugdhuizen en culturele centra die België rijk is. Door naast algemene gegevens zoals adres, parkeermogelijkheden en contactinfo ook technische informatie te verschaffen, wil de website niet enkel een informatiepunt zijn voor bezoekers. Ook onder andere geluidstechnici en boekingskantoren die samenwerken met een zaal zullen er alle nodige info kunnen vinden.

Het project heeft de naam ‘Club Belge’ gekregen omdat dit in alle landstalen, en ook in het Engels, zeer duidelijk is en meteen een goed beeld geeft van waar de website voor staat. Daarnaast biedt deze naam de mogelijkheid tot een aparte indeling voor elk gewest; zo is er voor Vlaanderen ‘Club Flanders’, voor Wallonië ‘Club Wallonie’ en in het Brusselse kan je terecht op ‘Club Bruxelles’.

Naast een informatiepunt zijn, wil Club Belge er ook voor zorgen dat jonge bands meer speelkansen kunnen vinden. Door te kijken naar de capaciteit en technische voorzieningen van een zaal kunnen ze makkelijk een plaats vinden die bij hun noden past. Op de kaart kunnen ze zien waar de zaal gelegen is, en contactinformatie geeft de mogelijkheid om rechtstreeks contact op te nemen.

Doordat de website heel België in kaart brengt, zal ze hopelijk de stap over de taalgrens sterk vergemakkelijken. Surf snel naar www.clubbelge.be om zelf de proef op de som te nemen.