Clubcircuit lanceert eigen radio op Deezer

door Bart Somers

De clubs van het Clubcircuit lanceren in samenwerking met Deezer, de online muziekstreamingdienst, vanaf 30 januari 2013 hun eigen radio op www.clubcircuit.be en via de website van Deezer. Zeven clubs bieden daarnaast nog eens een aparte player op hun eigen website waar de bezoekers kennis kunnen maken met het concertaanbod. Met dit initiatief stapt het Clubcircuit mee in het streamingverhaal, nadat het eerder al pionierde met een eigen podcast.

“De Clubcircuit radio is voor muziekfans de ideale manier om zich wat meer te verdiepen in de bands die te zien zijn in de clubs van het Clubcircuit. Daarnaast laat het de muziekliefhebbers ook toe om nieuw talent te ontdekken. Iets waar ook wij met Deezer voor staan. Fans kunnen nu zowel on- als offline overal naar de groepen luisteren die de komende maand te zien zullen zijn in de verschillende clubs”, aldus Johan Van Roy, managing director van Deezer Benelux.

“In 2006 lanceerden we al een eigen podcast. Daarmee waren we een van de eerste organisaties die dat deden”, schetst Marc Steens, coördinator van Clubcircuit. “Maandelijks geven we daarin een overzicht van wat er in de clubs op het programma staat. Via het platform van Deezer stappen we nu ook mee in het streamingverhaal. Op termijn willen we dit verhaal ook doortrekken naar Borderlive, onze populaire smartphone applicatie.”

Meer concreet kun je aan het begin van elke maand een nieuwe Clubcircuit radio beluisteren op de website van Clubcircuit en Deezer. In de playlist vind je muziek van bands en artiesten die die maand zullen optreden in een van de clubs van het Clubcircuit. Daarnaast host elke deelnemende muziekclub nog een aparte radiospeler op zijn eigen website. Luisteraars zijn dus niet verplicht om naar de Deezer website te surfen; ze kunnen ook vanop de website van hun favoriete club de playlist beluisteren.

Deelnemende clubs met Deezer radio
4AD
Nijdrop
N9
Democrazy
Vk*concerts
De Zwerver
Clubcircuit

Websites van clubs met geïntegreerde player
N9
Kultuurkaffee
Democrazy
Nijdrop
4AD
De Zwerver
Vk*
Clubcircuit

Vzw Clubcircuit is een koepel van elf Vlaamse onafhankelijke muziekclubs en concertorganisatoren. Deze clubs zijn 4AD (Diksmuide), Petrol (Antwerpen), Cactus (Brugge), De Kreun (Kortrijk), De Zwerver (Leffinge), Democrazy (Gent), N9 (Eeklo), Nijdrop (Opwijk), Vk* (Brussel), Recyclart (Brussel) en het VUB-Kultuurkaffee (Brussel).

Het Clubcircuit is al enkele jaren het officiële overlegorgaan waarbinnen de verantwoordelijken van deze clubs bijeenkomen, zich over gezamenlijke issues buigen, en er ook gemeenschappelijk mee naar buiten komen. Het Clubcircuit is met andere woorden de spreekbuis van elf pioniers van het Vlaamse podiumlandschap, zowel in officiële aangelegenheden, als in de communicatie naar pers en publiek.

Deezer bezorgt meer dan 26 miljoen muziekfans in 160 landen een boeiende, uitgebreide en echt globale muziekervaring. Met drie miljoen abonnees, meer dan een miljoen Facebook-fans en meer dan 100 miljoen deelbare afspeellijsten biedt Deezer fans de kans om van muziek te genieten zonder de belemmeringen van vroeger, met onbeperkte toegang tot een catalogus van twintig miljoen nummers, onmiddellijk beschikbaar op elk toestel (smartphone, laptop, tablet-pc, hifisysteem, autoradio of pc op het werk). Het mantra van Deezer is het ontdekken van muziek. Deezer wil muziekliefhebbers het plezier helpen herontdekken van het vinden en delen van fantastische nieuwe muziek via speciaal geselecteerde redactionele tips voor elke markt waar de dienst aanwezig is. Met een internationaal partnerschap met Facebook en strategische telecompartnerschappen met onder meer Belgacom, T-Mobile en Orange verbindt Deezer zich ertoe om muziek naar een nieuw, wereldwijd luisterpubliek te brengen. Eind December lanceerde Deezer een op advertenties gebaseerd freemium model voor de Benelux markt, waardoor nieuwe gebruikers 1 jaar gratis de dienst kunnen testen.

Ontdek Deezer