Coldplay – Live 2012: in 11 Belgische Kinepolis-bioscoopzalen op dinsdag 13 november

door Jacky Ypzsilon

Op dinsdag 13 november vertoont Kinepolis België in elf van haar vestigingen de Coldplay-documentaire/concertfilm ‘Coldplay Live 2012’, Coldplays eerste concertfilm/live album in 9 jaar. De film registreert de befaamde ‘Mylo Xyloto’-tournee, met concerten die sinds de start in juni 2011 al door meer dan 3 miljoen fans beleefd werden.

‘Live 2012’ bevat beelden uit concerten in Parijs – Stade de France en Montreal – Bell Centre en het bejubelde optreden op Glastonbury 2011, toen Coldplay de Pyramid Marquee afsloot voor een uitzinnig thuispubliek. De regie is in handen van Paul Dugdale, eerder al achter de camera bij Adeles ‘Live at the Royal Albert Hall’ en The Prodigy’s ‘Worlds On Fire’. Behalve de grootste hits en beste nummers krijgen bezoekers ook beelden te zien van het leven van de bandleden tijdens de tournee. Dit is een unieke kans om Coldplay in al zijn glorie te ervaren op het bioscoopscherm.

Chris Martin van Coldplay: “Meer plezier dan bij de Mylo Xyloto Tour hebben we als band nooit gehad. Het was een feest vanaf de eerste show. Deels omdat we trots zijn op de muziek, de LED-polsbandjes, het vuurwerk, de lasers en alle snufjes, maar vooral vanwege het ongelofelijke publiek. Onze fans zijn door de jaren heen een steeds groter deel van het concert geworden. Ze zijn luidruchtig, divers, energiek. Ze zorgen dat onze songs beter klinken dan we het zelf kunnen. We wilden het onvergetelijke gevoel dat ze ons geven vastleggen. Daarom hebben we deze concertfilm gemaakt.”

Regisseur Paul Dugdale: “Op het grote doek komt het epische karakter van de concerten het best tot zijn recht. Ik vind het waanzinnig dat de bioscoopbezoekers ‘Coldplay Live 2012’ kunnen ervaren in eersteklas visuele kwaliteit met spectaculair geluid en in zalen vol fans.”

Tickets 12 € normaal / 10 € reductie (kinderen, senioren, studenten) zijn te koop via www.kinepolis.be en aan de kassa van de bioscopen. Bekijk de trailer van de ‘Coldplay Live 2012’-concertfilm via deze link.

Coldplay website

Verdeeld door EMI