Converse – GET DIRTY in TRIX op 24.05: Black Box Revelation, Dewolff en SX voor slechts 15 euro

door Yanni Ratajczyk

Om de lancering van de ‘Chuck Taylor All Star Well Worn’-collectie te vieren, organiseert Converse in 11 Europese steden een GET DIRTY-concertreeks waarbij het er wild aan toe mag gaan. Helemaal opgaan in de muziek, alles loslaten en aan het einde van de avond vieze voeten. De Converse-mindset “Shoes Keep It Clean, Sneakers Get Dirty” wordt zo letterlijk genomen. De eclectische line-up van bands met een jeugdige get dirty spirit brengt een divers muzikaal gezelschap bij elkaar in Londen, Parijs, Milaan, Amsterdam, Berlijn, Hamburg, Keulen, Wenen en Antwerpen. Deze laatste stad mag op 24 mei Black Box Revelation, Dewollf en SX verwelkomen. Koop gauw je ticket, het kost slechts 15 euro, en we vermoeden dat de zaal heel snel het bordje “uitverkocht” mag bovenhalen. Vlug naar de TRIX-website dus.

De GET DIRTY-gig in TRIX te Antwerpen op 24 mei begint met de etherische indiepop van SX uit Kortrijk. De band rondom Stefanie Callebaut en Benjamin Desmet, meest bekend van hun single ‘Black Video’, werd de voorbije herfst door het Amerikaanse Yeasayer uitverkoren als voorprogramma voor de Europese tour. Vorig jaar kwam hun debuutalbum ‘Arche’ uit met de singles ‘Black Video’, ‘Gold’ en ‘Graffiti’. Samen met de bezwerende drums van drummer Jeroen Termote, reverbgitaren, keyboards en een pijnlijk mooie stem, resulteert hun liveperformance in een golvend en betoverend geluid.

Uit Nederland komt de jonge, driekoppige rockband DeWolff om een flinke pot rauwe, psychedelische sixtiesrock te serveren in TRIX. Gewapend met een schreeuwend Hammond-orgel, een vette, krijsende gitaar, denderende drums en een soulvolle stem, nemen de mannen je mee terug naar de jaren ’60 en ’70 toen acts als Led Zeppelin, Pink Floyd en Deep Purple hoogdagen vierden. Dewolffs passie voor muziek en hun energie tijdens liveshows werken zowel aanstekelijk als inspirerend en hebben onlangs ook Australië bereikt. Hun deels geïmproviseerde nummers duren live soms wel 15 minuten.

Black Box Revelation zal de avond afsluiten met een rockshow van de grootste orde. Met zijn tweeën produceren drummer Dries van Dijck en gitarist/zanger Jan Paternoster een Beatles-meets-Kinksgeluid waar menig kwartet een punt aan kan zuigen. De carrière van het rebelse garagerockduo kent al diverse highlights. Hun aanpak is simpel: zorgvuldig gestructureerde garagerock met een rauw randje. De band kreeg lovende kritieken op hun albums en hebben diverse Amerikaanse tours achter de rug als supports van onder meer The Raveonettes, Beady Eye en Jane’s Addiction. Bijzonder was hun eerste Amerikaanse tv-optreden bij Letterman voor ruim 4 miljoen kijkers. Als eerste Belgische band maakten zij daar hun opwachting. Bij terugkomst speelde Black Box Revelation een tot twee keer toe uitverkochte AB plat. De GET DIRTY-gig is hun enige clubshow deze zomer. Om ze weer eens terug te kunnen zien in de relatief kleine Club-zaal van Trix wordt een zeldzame ervaring die oneindig zou mogen duren.

CONVERSE GET DIRTY GIG
Wie wat te vieren heeft, deelt uit. Alle bezoekers ontvangen een Converse GET DIRTY-goodiebag.
Datum: vrijdag 24 mei
Waar: muziekcentrum TRIX, Club zaal, Noordersingel 28-30, Antwerpen
Tickets: 15 EUR via www.trixonline.be
Meer info: www.converse.be