Converse Rocks – The Right To Make Noise: deze week nog in Hasselt en Brugge

door Bart Somers

Converse is weer op tournee met een aantal muziektalenten uit de jonge Benelux music scene. Creativiteit, kunst en muziek staan centraal, maar bovenal: het recht om muziek te maken en te ‘liken’.

Een viertal poppodia zijn in de koude november- en decembermaanden het hete brandpunt van originaliteit en creativiteit met THE RIGHT TO MAKE NOISE on tour. Bezoekers kunnen los gaan op live optredens van enkele van de artiesten die je terugvindt op de vierde editie van Converse: The Mixtape. Elke avond wordt er afgesloten met een knallende afterparty door resident DJ Howie Dunham + guest DJ’s.

Converse: The Mixtape
De Converse mixtape is een verzameling van talentvolle en frisse Nederlandse en Belgische bands. Op editie 4 kan je onder andere Horses On Fire, Black Box Red, School Is Cool, Pioneers Of Love, Steak Number Eight, Dio en Teddiedrum terugvinden. De Mixtape is gratis te downloaden via www.converse.be.

Photo Expo
Tijdens de shows kun je foto’s bewonderen van diverse muziekfotografen, waardonder Olivier Donnet van lokale bodem, die met zijn One-Minute-After project artiesten fotografeerde kort na hun optreden. Dit leverde een aantal bijzondere en rauwe portretten op.

Afterparty
Na deze live optredens kan er gedanst worden op de beats van resident DJ Howie Dunham tijdens de afterparty. Elke avond wordt hij vergezeld van diverse guest DJ’s. In Gent zijn dat Garreth McMullan en TLP, in Antwerpen King DJ en in Hasselt kun je Hellektronik verwachten. De Insein Radio DJ’s zijn van de ‘party’ in Brugge.

2 events hebben we nog te goed, namelijk
15 december Muziekodroom, Hasselt
17 december JH Comma, Brugge

Meer info