Crammerock 2012 – affiche met jouw naam erop? Schrijf nu in en waag je kans

door Bart Somers

Crammerock zoekt jong talent, en organiseert daarvoor een pop- en rockconcours, waarvan de winnaar de 22ste editie van het festival opent. Rock O Rama is een zoektocht naar jong talent op eigen bodem. Tot en met vrijdag 13 april gaat Crammerock op zoek naar artiesten uit allerlei genres die in de kijker kunnen komen te staan als opener van het Wase muziekfestival, dat dit jaar plaatsvindt op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september. Vorig jaar schreven zich bijna 300 bands in voor deze wedstrijd.

Geselecteerden nemen het tegen elkaar op in finale

De jury selecteert de vier beste inschrijvingen en die nemen het tegen elkaar op in een finale op zaterdag 21 mei in jeugdhuis De Cramme. Daar genieten ze het strenge oordeel van publiek en jury. De uiteindelijke winnaar treedt in de voetsporen van bands als Headphone, The Hong Kong Dong en The Vault én opent de 22ste editie van Crammerock. Meer informatie en het wedstrijdreglement vind je op www.crammerock.be.

What to do?
1.Zorg ervoor dat je vi.be profiel volledig is: muziek (min. 3 eigen nummers, beste song bovenaan), een korte bio van max. 500 woorden, vermelding van de bandleden (naam, functie, woonplaats), invloeden, concertkalender, en eventueel foto’s … (Nog geen vi.be-profiel? Registreer je)
2.Je gaat akkoord met het reglement.
3.Schrijf je in.
4.Deadline: 13 april 2012

Ondersteuning voor jong talent

Crammerock investeert jaarlijks in het opsporen en motiveren van jong talent, in eerste instantie uit eigen streek maar daarnaast ook uit de rest van het land. Via de Gentse wedstrijd De Beloften kregen bands als Penguins Know Why, Intergalactic Lovers en het hiphopcollectief Rauw & Onbesproken één van hun allereerste podiumkansen op het Wase festival.

Tickets voor Crammerock 2012 zijn voor zover we weten nog niet te koop, en de line up heeft ook nog geen geheimen prijsgegeven. We houden je zoals steeds zo goed mogelijk op de hoogte van nieuwtjes. Hou voor de zekerheid ook de website van het festival in de gaten.