Crystal Fighters – Cave Rave: nieuw album op 27.05, binnenkort live in België en Nederland

door Bart Somers

Crystal Fighters zetten vandaag een nieuwe song online en onthulden tevens het artwork van hun volgende langspeler ‘Cave Rave’ die op 27 mei zal verschijnen. Het artwork is gemaakt door kunstenaar Paul Laffoley. De band vroeg hem om zich te laten inspireren door het album zelf dat zich, net als Laffoley, richt op de steekwoorden geschiedenis, architectuur, wetenschap, filosofie, religie en transcendente spiritualiteit. Een perfecte match dus.

‘Cave Rave’ is geschreven in de Baskische heuvels, een regio die een grote invloed heeft gehad op de sound van Crystal Fighters. Na het schrijfproces is de band naar LA vertrokken voor de opname van het album, met de hulp van producer Justin Meldal-Johnsen (Beck/M83/Paramore). Deze week onthulde de groep het lied ‘Separator’ als introductie van de nieuwe plaat. Ze beweren dat het euforische rockgeluid met een technohart, de Baskische invloeden en de rauwe punkenergie aanwezig zijn alsof we het nooit hebben moeten missen. Luister hier naar “Separator”.

Crystal Fighters live zien kan binnenkort in Amsterdam (Paradiso, 17.05, info & tickets), Brussel (AB, 22.05, info & tickets) en opnieuw Amsterdam (Heineken Music Hall, 01.11, info & tickets).

Crystal Fighters website