De Beloften 2012 – Artiesten gezocht, inschrijven kan vanaf 3 mei

door Bart Somers

De Beloften, het jaarlijkse Gentse pop-en Rockconcours, gaat voor de negende keer op zoek naar nieuw Gents talent. In eerdere edities werden acts als The Bony King Of Nowhere en Intergalactic Lovers ontdekt. De start van de zoektocht wordt gevierd in de Charlatan met gratis live optredens van Zinger (winnaar De Beloften 2011) en Zyfa (publiekswinnaar, De Beloften 2011).

Zelf zin om deel te nemen aan De Beloften? Speel je in een muziekgroep, woon of studeer je in Gent, en ben je klaar om te spelen voor een groot publiek? Waag dan je kans. De website van het concours zegt niets over singer-songwriters, deze nemen dus best contact op met de organisatie.

Maak een mooi profiel aan op vi.be en zend tussen 3 mei en zaterdag 28 juli om 18 uur 3 nummers in. Daarna gaan de lijnen van de organisatoren onherroepelijk dicht en komt een professionele jury samen om alle ingezonden demo’s aandachtig te beoordelen. De 6 beste worden geselecteerd, en spelen op zaterdag 22 september live de finale van De Beloften 2012, op de Sint-Baafsweide in Gent.

Dé winnaar krijgt eeuwige roem en een prijzenpot om u tegen te zeggen:

  • een reeks optredens in en rond het Gentse, in verschillende muziekclubs en festivals
  • opname- en repetitietijd
  • een professionele fotoshoot
  • je wordt een jaar lang op sleeptouw genomen door Democrazy

Website De Beloften