De Serre en Absolutely Free Festival dopen Muziekodroom om tot Bootstraat

door Yannick Verhasselt

Toen in 2022 Muziekodroom de deuren onherroepelijk de deuren moest sluiten, bleef er een grote, culurele en muzikale leegte achter in Limburg. De MOD was een baken, een ontmoetingsplek voor alternatieve bands en artiesten als de go-to plek voor heel wat jonge, lokale artiesten om hun eerste stappen te zetten. Jongerencultuurhuis De Serre en het in Genk gevestigde Absolutely Free Festival slaan de handen in elkaar om in de gebouwen van de voormalige muziekclub opnieuw leven te blazen. Ze krijgen hiervoor steun van de stad Hasselt als hogeschool PXL.

Beide organisaties gaan vanaf februari aan de slag in de Bootstraat. De werking van De Serre verhuist naar een nieuwe, nog te bepalen locatie. Tegen het najaar zou volgens de organisaties de verhuizing compleet moeten zijn. AFF zou bovendien al enkele concerten willen organiseren in het voorjaar. Concertnieuws voor de Bootstraat zal dus snel volgen.

Zo’n creatieve broedplaats, waar jongerencultuur en popcultuur in eenzelfde huis zitten, is uniek in het Vlaamse landschap“, vindt schepen Nele Kelchtermans. “Zowel op het vlak van jeugdwerking als in het concertlandschap. Want het talent dat zichzelf kan ontwikkelen via De Serre, kan zo doorgroeien naar het podium dat AFF aanbiedt. Via die kruisbestuiving willen we weer pionier worden op het vlak van cultuur.” Op de website van Absolutely Free Festival vind je nog meer tekst en uitleg over het nieuwe project.