Dead Girlfriends – Stop Pretending: nieuwe project van James Brooks, de man achter Elite Gymnastics

door Thomas Konings

James Brooks zwierde vandaag uit het niets nieuwe muziek, als in een hele EP, op het internet. De Canadees kenden we voor vandaag als Elite Gymnastics, maar kiest nu dus voor de nieuwe, ietwat morbide naam Dead Girlfriends. Zijn beste vriendin, mevrouw Grimes, maakte overigens het artwork voor dit nieuw werkje dat ‘Stop Pretending’ heet en vier nummers telt.

Op het eerste gehoor lijkt er naast de naamwijziging niet heel veel veranderd te zijn. Brooks maakt nog steeds experimentele muziek van ambient tot dream rave – geen idee of dat genre bestaat, maar gepast zou het zeker zijn – en kan je nog steeds een mannelijke versie van Grimes noemen. Luisteren kan je doen op de man zijn Bandcamp, of je kan naar het bizarre clipje van ‘On Fraternity’ kijken.

Update: Ondertussen heeft James Brooks de naam van zijn project alweer veranderd. De naam Dead Girlfriends choqueerde te veel fans en werd bovendien al door een andere band gebruikt. Omdat op de albumhoes de letters DG staan, zocht de Canadees een nieuwe naam met dezelfde initialen en kwam hij uit bij Default Gender.

Website Dead Girlfriends