deBeschaving 2012 – Line Up festival Utrecht opent met o.a. Kim Janssen en Vadoinmessico

door Bart Somers

Nederlands meest eigenzinnige festival deBeschaving heeft de eerste namen van haar 2012-editie bekendgemaakt. Zo zullen op zaterdag 30 juni onder meer Case Mayfield, Rats on Rafts, Kim Janssen, Zulu Winter en Vadoinmessico van de partij zijn, een eerste rij namen volledig in de stijl van het thema Consider Alternatives. De organisatoren beloven binnenkort meer onder- en bovengrondse namen uit de muziek, theater, kunst en wetenschap. (info & tickets)

Want langzaam nadert de lente en dus ook de start van het festivalseizoen. Zeker nadat Festival deBeschaving vorig jaar als één van de leukste festivals uit de bus kwam, willen de organisatoren dit jaar de verrassingsfactor nog hoger leggen. Zoals gezegd is die op vele terreinen te vinden. De Botanische Tuinen in het Utrecht Science Park vormen al een unieke broeiplaats, met podia en een boordevol randprogramma waar zowel muziek, theater, kunst, gaming en wetenschappelijke experimenten te vinden zijn, wordt het helemaal een festival zoals je dat nergens anders in Nederland vindt.

De organisatoren over de eerste namen
“Alternatief. Opvallend. Eigenzinnig. De acts die op Festival deBeschaving voorbij komen moeten eigenlijk net zo eigenwijs zijn als het festival zelf. Met de nieuwste revelaties op singer-songwritergebied Case Mayfield en Kim Janssen zit dat meteen goed, zoals ook de Rotterdamse newwave-band Rats On Rafts en het Haags-Amsterdamse indieduo Bombay Show Pig een geheel onnavolgbare stijl hebben.

Met de Londense band Vadoinmessico haalt het festival eveneens een trendsettende act in huis: mooie, folky popsongs van vijf muzikanten uit verschillende hoeken van de wereld. En over kippenvel gesproken, de Noorse singer-songwriter Einar Stray en zijn band zal met zijn experimentele en subtiel orkestrale songs ook zeker het festivalpubliek aan zijn voeten krijgen. De indierock van Londenaren Zulu Winter maakt deze eerste lijst namen compleet.”

Tickets & bonnen
De kaartverkoop voor Festival deBeschaving is inmiddels begonnen. Tickets kosten € 37,50 (excl. Reserveringskosten) en zijn verkrijgbaar via www.debeschaving.nl en alle vestigingen van muziekwinkels Plato en Free Record Shop. Bezoekers die nóg beter voorbereid naar het festival willen komen kunnen nu ook alvast consumptiemunten scoren, in de voorverkoop krijg je hier namelijk 10% korting op.

Alle info op een rij:
Festival deBeschaving 2012
Zaterdag 30 juni, 12.00 – 23.00 uur, Botanische Tuinen, Utrecht
Acts: Case Mayfield, Kim Janssen, Rats On Rafts, Bombay Show Pig, Vadoinmessico, Einar Stray, Zulu Winter
Tickets: € 37,50 (excl. reserveringskosten) via www.debeschaving.nl, Plato en Free Record Shop