dEUS moet verder zonder Mauro Pawlowski

door Thomas Konings

In een interview met Focus Knack onthult Mauro Pawlowski vandaag dat hij na twaalf jaar stopt als gitarist bij dEUS. De reden daarvoor is niet onmin, wel een mentaliteit die niet helemaal overeenkomt met die van de andere bandleden. “Zonder over de mentaliteit van de andere groepsleden te willen oordelen: de mijne wijkt daar nu eenmaal een beetje van af. Uitsluitend in dat popcircuit meedraaien, uitsluitend dat soort succes en dat soort kwaliteit nastreven, daar ben ik nét niet gemotiveerd genoeg voor”, luidt het.

“De mannen van dEUS hadden me al een paar keer moeten overhalen om te blijven: er waren eerder al twijfels. Ik vroeg me steeds vaker af: is dit nog wel iets voor mij?” voegt Pawlowski er nog aan toe. In een interview met Focus Knack reageert Tom Barman begripvol en optimistisch: “Geschokt ben ik niet, want het vertrek van Mauro komt niet als een verrassing. (…) Het is allemaal fijn verlopen, dus ik heb hier een overwegend positief gevoel bij. Ik denk dat het een goede beslissing is voor hem, en voor ons. Ik heb in het verleden al meer groepsleden zien vertrekken, op véél onverwachtere momenten en op véél pijnlijker manieren.”

Met dEUS bracht Pawlowski vier albums uit, ‘Pocket revolution’ (2005), ‘Vantage point’ (2008), ‘Keep you close’ (2011) en ‘Following sea'(2012). De gitarist wordt volgend jaar in de Lotto Arena uitgewuifd op 10 februari, ondertussen speelt Mauro met z’n Maurits Pauwels Groep onder meer in Brussel, Antwerpen, Leuven en Hasselt.