Discovery: Abraham Blue – Let’s escape (J-Louis remix)

door Adriaan Fillet

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Toen we Abraham Blue’s muziek voor het eerst hoorden, konden we maar amper geloven dat die van Belgische bodem kwam. Nu zijn we er zeker van: deze man is een rasechte Antwerpenaar. De muzikant blijft steeds bescheiden, wat op diens SoundCloud te vinden is, noemt hij “freestyles” of “sketches”, maar juist dat onafgewerkte zorgt voor een lichte retro-sfeer die je ook hoort bij artiesten als Jai Paul en Frank Ocean. Een andere vanzelfsprekende vergelijking is die met Chet Faker, in ‘Let’s escape’ lijkt zowel de stem als piano op die van de Australiër.

De muziek mag nog zo goed zijn, tot nu toe werd het niet echt opgepikt bij een breder publiek. Daar kan deze J-Louis-remix wel eens verandering in brengen. De producer voegt net de juiste hoeveelheid dansbaarheid toe om het nummer lichter verteerbaar te maken. Ook hoort J-Louis tot het Soulection-label dat in korte tijd een groot, wereldwijd bereik wist te vergaren. Voor we het door hebben is Abraham Blue een internationale ster, dat wenst de Indiestyle-redactie hem ten minste toe.

Abraham Blue SoundCloud