Discovery: Ash Koosha

door Anthony Brynaert

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: Ash Koosha.

Ash Koosha heeft dit jaar met ‘GUUD’ één van de meest veelzijdige elektronische platen afgeleverd. Een zestien nummers tellend werkstuk lijkt op het eerste zicht een vrij lange zit, maar de Londense Iraniër slaagt er een dikke veertig minuten lang in om elke vorm van herhaling uit de weg te gaan en steeds verrassend en fascinerend te blijven.

Alle song passen wel in één overkoepeld donker zijstraatje, en toch vertelt elk liedje in de eerste plaats een eigen verhaal. De nummers starten steevast met een bepaalde richting, maar nemen vervolgens een andere gedaante aan om daarna al dan niet naar het oorspronkelijke thema terug te keren. Net omdat de volledige plaat met intelligente en diverse wendingen gevuld is, lijkt elke luisterbeurt van ‘GUUD’ een andere ervaring.

Ash Koosha Discovery