Discovery: Billie Black – Soothe me

door Rana Cools

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Vorige maand bracht Billie Black haar debuut-ep ‘000100’ uit, nu is de jonge vrouw er weer met een gloednieuw nummer dat ze ‘Soothe me’ doopte. De 19-jarige wordt wel eens ‘het Britse antwoord op BANKS’ genoemd, maar haar muziek klinkt iets delicater en intiemer dan die van de Amerikaanse doorgaans. Een vergelijking met de debuutplaat van landgenote Jessie Ware lijkt ons dan ook gepaster: een sensuele stem en elementen uit de jazz, soul electronica en r&b duiken op. Black speelde nog maar net een eerste show op haar eentje, maar wij zouden geen nee zeggen tegen een passage in pakweg de Witloof Bar of AB Club (tip, iemand?).

Toen de Londense ‘Soothe me’ op haar Facebookprofiel deelde met de wereld, schreef ze er #latenight en #insomnia bij. Waarschijnlijk gaat het hier om een verwijzing naar de tekst (“soothe me baby, sing a lullaby”), maar ook figuurlijk past deze beschrijving helemaal. Het nummer ontleent zich perfect tot het beluisteren op een late avond voor het haardvuur. Bij deze weet je dus welk slaapliedje vanavond onze oren mag verwarmen.

Facebookpagina

Soundcloud