Discovery: BØRNS – Electric Love (feat. Zella Day)

door Adriaan Fillet

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Vandaag introduceer ik jullie geen volledig nieuwe song, je kon namelijk al naar een preview van ‘Electric love’ luisteren. In de video die BØRNS met ons deelt zingt hij een prachtig akoestisch duet met Zella Day. Het werk van die laatste is trouwens ook een aanrader. Deze versie van het lied klinkt volledig anders dan de preview op BØRNS soundcloud, maar ik geloof dat een goed schrijfsel altijd te herleiden valt tot een sterke akoestische versie, en daar slagen BØRNS en Zella Day overduidelijk in.

De twee artiesten komen uit Californië, wat de warme, ongebonden sfeer van de clip kan verklaren. Naar het schijnt is deze autosessie deel van een reeks; de overige nummers van de ep zullen wellicht ook in een akoestisch kleedje volgen. BØRNS zag in oktober nog maar het levenslicht met het fantastische ’10,000 emerald pools’, met deze originele versie fascineert hij me steeds meer.