Discovery: cln – Hold me

door Rana Cools

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Callan Alexander, in de muziekwereld beter bekend als cln, is een 19-jarige uit Brisbane, Australië. De jongeheer bracht in 2014 een debuutep uit die het best vergelijkbaar is met werk van landgenoot Flume: sterke elektronica met kloppende synths en een aantal vocal samples.

Het nieuwste nummer van de Australiër, ‘Hold me’, klinkt minder als Flume, meer als Chet Faker. Het is een voorproefje uit zijn tweede ep en klinkt melancholischer en minder opgewekt dan zijn voorgaand werk. Bovendien voegt hij deze keer een nieuw element toe dat we nooit écht eerder hoorden: zijn eigen vocalen. ‘Hold me’ is een indrukwekkend staaltje muziek, en bovendien gratis (!) te downloaden.

cln Facebook