Discovery: Cocaine Piss

door Jens Van Lathem

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we elke dag een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: Cocaine Piss.

Nu ze onlangs aankondigden hun nieuw album te zullen opnemen onder de deskundige begeleiding van Steve Albini, wordt het dringend tijd om Cocaine Piss een welverdiend plaatsje in onze Discovery te geven. Deze Luikse queerpunkers spelen al sinds 2013 regelmatig shows in en rondom ons land, maar worden nu ook door de buitenlandse muziekpers in één adem met pakweg Raketkanon genoemd.

Het voordeel aan dergelijke vroegtijdig ejaculerende bands is dat je maar een minuutje tijd nodig hebt om te beslissen of je daadwerkelijk aan de Cocaine Piss gaat, het nadeel is dat hun gratis te downloaden debuutalbum je noodgedwongen maar een kwartier kan meenemen in een wereld vol strakke riffs en snauwende vocalen.

Eens je gewend bent aan het geweld waarmee de groep je om de oren slaat, kan het ook wel eens lonen om hun teksten onder de loep te nemen. Wij werden in ieder geval gecharmeerd door slogans als “If you want to see under my pants / I’m gonna fight you” uit ‘Haute couture’ of “Why does my face never move when I smile?” uit ‘Pretty face’. Het toont een punkingesteldheid die meer neigt naar het persoonlijk militante dan de kwade wereldverbeteraar. En soms is het ook gewoon onzin, want dat bekt ook.

Cocaine Piss Facebook