Discovery: Dedekind Cut

door Thomas Konings

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: Dedekind Cut.

Toegegeven, Dedekind Cut is het nieuwe alter ego van Lee Bannon en die naam kennen we toch al een tijdje. Toch is het de moeite om z’n nieuwe project hier in de verf te zetten, want naast z’n nom de plume is ook de sound danig veranderd.

Dat konden we voor het eerst vaststellen op ‘R&D’, een samenwerking met Rabit. Daarop klonk de producer avontuurlijk dan ooit, al kon die spannende sound toen nog toegeschreven worden aan zijn partner in crime. Nu is er met een nieuwe mix voor het fantastische NON Records het definitieve bewijs dat de man uit Californië zijn focus verschoven heeft. Op ‘Black history month in 3D’ horen we de meest agressieve, krankzinnige en eigenzinnige geluiden passeren in een apocalyptisch halfuurtje. Een tijd lang begeeft de producer zich zelfs op het gebied van de hardstyle, zonder dat het overkomt als een gimmick. Dedekind Cut is hier om eens stevig met onze gedachten te rammelen. En daar slaagt hij met verve in.

Dit jaar komt er nog een nieuwe langspeler van de artiest en bij de aankondiging bedankte hij onder meer Rabit, Philip Glass, DJ Shadow en Juliana Huxtable (die ook het artwork voor deze mix maakte) voor hun support. Verder gaat hij nu aan het werk als producer voor oudere Discovery Lauren Auder. Dat belooft!