Discovery: Del Paxton

door Jens Van Lathem

Na ‘Worst. Summer. Ever.’ uit 2013 en een split met Gulfer vorig jaar staat Del Paxton samen met Topshelf Records klaar om hun langspeeldebuut op ons af te vuren. Voorloper ‘Koolwink’ voorspelt perfect waarom de Amerikaanse band dit jaar volgens mij bescheiden zal doorbreken. Want naast het feit dat de groep zich kan ophijsen aan de aandacht die de kwalitatieve terugkeer van emo en consoorten krijgt, zijn ze er ook klaarblijkelijk in geslaagd hun sound open te trekken.

‘Koolwink’ maakt namelijk meteen komaf met het modderige geluid waarin Del Paxton hun aangrijpende nummers drenkten. Niet alleen de ritmische variaties, maar ook de samenzang van bassist en gitarist, de hyperactiviteit van de drums en de algemene melodieuze gevoeligheid profiteren daarvan. De nieuwe, kraakheldere stijl maakt zelfs plaats voor een meanderend stukje dat de luisteraar even respijt geeft van al dat intens gegoochel met gevoelens: een rustpunt dat hun aantrekkelijkheid zal verhogen.

Nu is het enkel nog afwachten of ook de rest van ‘All day, every day, all night’ zich in die meer ontvankelijke stijl zal ontplooien. Afgaand op de teaser die deze week verstuurd werd is dat zo en kunnen we ons binnenkort aan een heleboel intense mijmeringen verwachten.