Discovery: Dressin Red – Body plan

door Adriaan Fillet

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Als drie van je singles achtereenvolgens debuteren op Boiler Room, in een mix van Gilles Peterson en via XLR8R dan weet je als artiest gewoon dat het snor zit. Dit maakt Dressin Red momenteel mee met zijn ‘Head/body’ ep die volgende week uitkomt onder Astral Black, en het belooft een fraai stukje muziek te worden. De naam staat voor zijn speciale structuur: acht songs, de helft waar je je hoofd moet bijhouden en de andere helft gecomponeerd om simpelweg op te dansen.

‘Body plan’ hoort logischerwijs bij het tweede deel van de ep: uiterst snelle drums en hakkelende vocals laten niet toe om onbewogen te blijven zitten. Dit footwork-geluid ligt voor de hand als je je publiek wil laten dansen, het genre is er immers specifiek voor ontwikkeld en door geëvolueerd. Ook andere nummers die al te beluisteren zijn houden het midden tussen experimentele elektronica en subgenres van hip hop, en tot hier toe lijkt de ep bijzonder maar toch vlot luisterbaar te worden. Ik wacht met ongeduld de komende week af.