Discovery: Ecca Vandal – White flag

door Anthony Brynaert

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Onze discovery hoeft niet altijd sensueel, vernieuwend of vooruitstrevend te zijn. Nee, soms doet een portie goeie oude rock wonderen. Het is trouwens een enorme meerwaarde wanneer die gebracht wordt door een solo-artieste, een combinatie die nog steeds kan verrassen en wonderen doet. Zoals je op de kleine foto kan waarnemen heeft ze haar artiestennaam alvast perfect gekozen, haar rebelse uiterlijk past helemaal binnen het plaatje.

‘White flag’ begint met een geluidsmuur en de zang van Ecca voelt in het begin wat onwennig aan, maar eenmaal het nummer op toerental komt is het drie minuten lang genieten en headbangen. De song kent verschillende tempowisselingen waardoor het geheel helemaal in evenwicht en interessant blijft. Tevens is de zang van een zuivere kwaliteit en staat ook de productie helemaal op punt.

Soundcloud
Facebook