Discovery: Flamingosis

door Jens Van Lathem

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: Flamingosis.

Nu The Avalanches met wisselend resultaat aan hun comeback zijn begonnen, lijkt het fijn om ook eens te luisteren naar een van de vele bandjes en projecten die hun gekke, soulvolle en funky manier van samplen hebben uitgedragen. Flamingosis scoort op twee van de drie uitstekend, alleen is hij niet zo van de pot gerukt als de Australiërs. Dat heeft misschien te maken met zijn genen. Op de cover van ‘Great hair’ prijken namelijk vader en oom die ergens in de jaren 70 een frisbee-wedstrijd winnen. Je leest het goed, frisbee. Chill zit in het bloed van de Amerikaan, en ook in zijn nom de plume. Die komt namelijk van een zelf uitgevonden frisbee-move van zijn vader.

Flamingosis slaagt er dankzij zijn mix van disco, soul en funk in als een soort retroversie van Com Truise te klinken, en die is op zich al zo retro. Onze favoriet is ‘Momento’. Moesten wij het nummer van Pharrell hebben, het werkje had al lang op een plaat van Daft Punk gestaan.