Discovery: Georgia – Move systems

door Thomas Konings

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Wat je moet weten over Georgia, de discovery van de dag: de artieste zit niet voor niks achter een drumstel in de clip van haar nieuwe single; voor haar carrière bespeelde ze het instrument al in de band van Kate Tempest, Kwes en JUCE. Verder was haar artiestennaam voor vandaag GEoRGIA en tekende ze voor ‘Move systems’ bij Domino Records.

Haar nieuwste werk doet op een bepaalde manier denken aan M.I.A. Vooral de manier waarop de Britse rapt slash zingt, doet dankzij de nonchalance die vergelijking oproepen. Het refrein neigt op bepaalde momenten dan weer meer naar Zweedse pop, maar ook hier verliest de zangeres haar stoere kant nooit. Tot slot kan je niet naast de drums van Georgia, ze geven de muzikante niet alleen een eigen sound, maar ook een originele plek binnen het popwereldje.

Georgia Facebook