Discovery: Gobby – Erk

door Anthony Brynaert

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Het New Yorkse label UNO NYC heeft duidelijk een neus voor talent. Eerder bracht Arca – Venezolaan die met ‘Xen‘ tekent voor één van dé albums van 2014 – er al verschillende ep’s op uit en ook nu bewijzen ze opnieuw niet vies te zijn voor wat weirde, buiten-de-lijntjes-kleurende artiesten. Hun nieuwste goudhaantje luistert naar de naam Gobby.

Hopelijk is je huis voorzien van een stevige fundering, want ‘Erk’ doet de vloer daveren. Je lijkt tijdens de veel te korte tweeënhalve minuut op minstens vier verschillende plaatsen te zijn en we hebben aan twee oren niet genoeg. Het nummer stuitert alle kanten op, breekt zichzelf meermaals doormidden en creëert een storm in de koptelefoon. ‘Erk’ is onderdeel van de nieuwste mixtape van Gobby, die gratis te downloaden is via zijn website.