Discovery: HÆLOS – Earth not above

door Rana Cools

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Combineer een sensuele vrouwenstem  met een laagje mysterie, giet er wat melancholie over, voeg wat triphopbeats toe en als resultaat krijg je het tweede nummer ‘Earth not above’ van het muzikale trio HÆLOS. De drie brachten eerder ‘Dust’ uit, dat een eerste plaats in de chart van Hype Machine scoorde, en tekenden onlangs bij Matador, waarmee ze labelgenoten worden van QOTSA en Belle and Sebastian. Om maar te zeggen dat ze goed bezig zijn.

‘Earth not above’ klinkt als een mix van Britten Jungle en Massive Attack, al klinkt die vergelijking vreemder dan ze eigenlijk is. Wij laten voor één keer de muziek liever voor zich spreken: zelf een oordeel vellen kan dan ook hieronder.

HÆLOS Facebook