Discovery: Hannah Lucia

door Anthony Brynaert

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: Hannah Lucia.

Het verhaal van Hannah Lucia start wanneer ze als zangeres aan de slag gaat in jazzbars en daar opgemerkt wordt door Benjamin Bronfman, een producer die eerder al samenwerkte met M.I.A en Kanye West, en voorstelt met haar samen te werken. In de eerste jaarhelft van 2015 hoorden we daar een eerste resultaat van: ‘Lights out’, op dat moment al in de running voor een Discovery. Het was een opmerkelijk volwassen debuutsong die elke luisterbeurt weer onder de huid wist te kruipen. Van haar stem ging een soort van ingetogen kracht uit die verschillende emoties wist te bevangen.

Enkele dagen geleden bewees Hannah geen kleine eendagsvlieg te zijn, met ‘Don’t hold out’ toont ze zich opnieuw heel beloftevol. Ook hier zijn het de karaktervolle stem en de ditmaal bij momenten iets uitbundigere elektronische ondersteuning die het liedje zo geweldig maken. Het “Diplo approved”-keurmerk is een welgekomen extern effect dat haar een duwtje in de rug kan geven. In zowel dit, als het vorige nummer zit zowel stemgewijs als muzikaal een zekere tweeledigheid. Hannah lijkt zichzelf telkens angstige, ietwat droevige vragen te stellen, die ze kort daarna zelfzeker beantwoordt. De instrumentatie volgt haar perfect in deze weg, die transformeert van triest ingetogen naar half episch.