Discovery: Jack + Eliza – Diamonds

door Anthony Brynaert

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Tegenwoordig wordt haast alle muziek die door jonge artiesten wordt uitgebracht beheerst door electronica. Daardoor speelt de klassieke gitaarmuziek zich steeds meer op de achtergrond af en wordt an sich ook oninteressanter. Daarom kunnen we Jack + Eliza’s debuutsingle op vandaag zowel vernieuwend als conservatief noemen.

Nieuw is het geluid van het duo in geen geval maar omdat het eigenlijk afwijkt van de hedendaagse standaard, is het dat in zekere zin toch weer wel. Door alle randuitleg zouden we bijna de essentie van deze discovery vergeten, namelijk dat ‘Diamonds’ simpelweg een heerlijk fijn nummer is, met vakmanschap en liefde gebracht.

Jack + Eliza Soundcloud en Facebook