Discovery: Jack Grace – Hills

door Rana Cools

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Jack Grace is het nieuwste talent van Australische bodem. De jongeman, opererend vanuit Sydney, maakt naar eigen zeggen al van kinds af aan muziek, en is nu klaar voor zijn eerste soloproject: een naamloze ep waarvan ‘Hills’ de eerste single is.

Als ‘introvert’ een manier zou zijn om een nummer te benoemen, is dat in het begin van ‘Hills’ zeker het geval. Een vrouwelijke stem zet het liedje in onder begeleiding van een zacht pianodeuntje, waarna Grace het overneemt in de strofe met een hoop moeilijke ritmes. ‘Hills’ is geen makkelijke song om te begrijpen, vooral niet als het op structuur aan komt. De vele elementen maken samen een moeilijk te doorgronden geheel, maar dat maakt het niet minder de moeite om te luisteren. Integendeel.