Discovery: Japanese Breakfast

door Thomas Konings

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: Japanese Breakfast.

Vandaag gaan we het hebben over een heerlijk Japanese Breakfast, dat fris en luchtig smaakt en dringend geglobaliseerd moet worden. De ontdekking van de dag is het muzikale soloproject van de Amerikaanse Michelle Zauner en gaat al sinds 2013 mee. Het is echter nu pas, met al een paar cassettes op haar naam en debuutalbum¬†‘Psychopomp’ is het vooruitzicht, dat de artieste (net op tijd!) een groter publiek begint te bereiken.

Het euh hemelse ‘In heaven‘ maakte vorige maand al indruk en kreeg een plekje in onze Punch-rubriek met de woorden “extatisch en nostalgisch“. Beetje samples, beetje shoegaze; het was best wel een nieuw geluid in het huidig muzieklandschap. Het nieuwe ‘Everybody wants to love you’ begeeft zich in dezelfde sferen met een gekke combo van soul, zomerse gitaartjes en een fonkelende droom-pop-productie. Stream de song hieronder.