Discovery: Kevin Abstract – bubblegum / iwb

door Anthony Brynaert

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

‘Bubblegum / iwb’ is zonder twijfel de meest ambitieuze song die me deze week al bereikte. De opkomende producer/rapper gooit zomaar een monstertrack van 10 minuten te grabbel. Je komt letterlijk oren tekort want het nummer slaat de ene na de andere muzikale zijweg in. Abstract  stond niets voor niets in het “Best new artists of 2014”-lijstje van Pigeons & Planes.

Het is alsof Kevin een ultieme song wilde maken waarin hij al z’n ideeën propte. De Amerikaan slaagt er wonderwel in om de vloed aan geluiden soepel in elkaar over te laten lopen. Een klein huzarenstukje, dat nog verschillende luisterbeurten geheimen zal prijsgeven. Duidelijk eentje om in de gaten te houden.

Facebook
Soundcloud