Discovery: LTGL – Yo

door Adriaan Fillet

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Als dat beloftevol talent dan nog van eigen bodem komt kunnen we er echt niet omheen. Pak nu LTGL, de jonge Hasseltse producer werd al opgemerkt door onder andere het Nederlandse Noisey, Do Androids Dance en The Gaslamp Killer maar de andere Belgische pers reageert nog steeds vrij koeltjes. Wel stond de artiest meermaals tussen de genomineerden voor de Elektropedia Awards van Red Bull maar eindigde hij nergens bij de eerste drie.

LTGL releasede vorige maand nog zijn ‘Mountain peaks and temple shields’-ep bij Tangram Records, deze week duikt er alweer nieuw werk op. Dinsdag was dat ‘Uncertain’, een nummer waarin een sterk gepitchte Jhené Aiko de hoofdrol speelt. Woensdag konden we voor het eerst ‘Yo’ beluisteren. De song begint intiem maar eindigt met epische drumsamples. Ook horen we weer de hard vervormde zangpartijen. Onthoud de naam LTGL, je zal die steeds vaker zien terugkomen.

LTGL Facebook

LTGL SoundCloud