Discovery: Monogem – The glow

door Rana Cools

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Gejuich is toegestaan: Monogem brengt deze maand eindelijk een ep uit. Het duo – bestaande uit zangeres Jen Hirsh en producer Scott Smith – begon hun samenwerking met ‘Wait and see’, waarna ze de meesterwerkjes aan elkaar regen als parels aan een ketting. Hun nummers zijn steeds voorzien van een dansbare beat, maar hebben net dat tikkeltje nostalgie in zich door de retro synths die het geheel wat opfleuren.

Hirsh en Smith gaven vorig jaar ‘The glow’ als demo uit, dit jaar kreeg de song een opknapbeurt en fungeert hij als single voor hun opkomende ep. Bij het zoeken van een geschikt label voor ‘The glow’ vallen we meteen terug op ‘electropop’, al is het zo veel meer dan dat. We beschrijven het liever als glitter op tape, zelfs met hier en daar een vleugje kitsch. En voor zij die er nog aan twijfelen: dat bedoelen we absoluut niet negatief.

Facebook
Website