Discovery: Oceaán – Candour

door Rana Cools

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

We maken een tripje naar het Verenigd Koninkrijk, want van daaruit opereert onze ontdekking van vandaag: Oceaán. Oliver Cean is dan wel een Belg, maar hij groeide op in Manchester. De zanger debuteerde met ‘Need u’, bracht eerder dit jaar zijn eerste ep uit via Chess Club Records, en op 8 december wordt de opvolger, ‘The grip’ verwacht.

‘Candour’, het nummer dat de man deze week los liet op de wereld als voorbode op zijn nieuw werk, illustreert perfect waarom wij zo van hem houden. De muzikant staat bekend om zijn atmosferische en mysterieuze producties, en dat is deze keer niet anders.Cean ging naar eigen zeggen op zoek naar de dualiteit tussen de zang en de conceptuele productie, en met een soulvolle stem als de zijne gecombineerd met ijle synths kan dat niet anders dan goed aflopen. ‘Candour’ is één van onze favoriete songs van de zanger, en kan je hier onder beluisteren.

Facebook Oceaán