Discovery: Patrick Paige II

door Adriaan Fillet

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: Patrick Paige II.

Syd en Matt van The Internet kende je al, dus stellen we vandaag een ander bandlid voor. Patrick Paige II voorzag ons vorige maand nog van een kerstcadeau maar door het hectische eindejaar (en lijstjestijd!) was onze aandacht wat afgeleid. Deze discovery waren we je dus nog verschuldigd.

Patrick Paige II is al een tijdje de vaste bassist van het met Odd Future verwante The Internet maar gooide nu ook een eigen project te grabbel op het net. Hij doopte de ep/lp ‘Prelude‘ en het klinkt geweldig. Je hoort er het laid back-gevoel van hoofdproject The Internet in terug komen en logischerwijs speelt de bas in elk nummer een prominente rol. Deze twee factoren geven de muziek een erg warm en knus gevoel, perfect voor sombere wintermaanden. De naam van het project doet ons vermoeden dat er meer op komst is, we houden het voor je in de gaten.