Discovery: ROMY

door Rana Cools

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: ROMY.

Als rasechte Justin Timberlake-fan heeft ondergetekende natuurlijk een boontje voor iedereen die een JT-song op een geslaagde manier covert. Waarschijnlijk is er niemand die aan hem kan tippen, maar ROMY deed bijna anderhalf jaar geleden toch goed haar best. Met haar versie van ‘Suit & tie‘ zette ze de eerste stappen op haar YouTube-kanaal, waarna we een jaartje niets van haar hoorde.

Daar bracht ze gisteren verandering in. Met ‘Intro’ – niet te verwarren met ‘Intro’ van The XX, ook door een Romy gezongen (en met als grootste fan, juist ja, ondergetekende) – heeft ze haar eerste eigen nummer gelanceerd, en hoe. Electronica en een zwoele stem, het blijft een topcombinatie; en met hier en daar een element dat doet denken aan de manier waarop TĀLĀ haar stem omvormt in haar eigen nummers, moest ondergetekende hier ook wel voor vallen.