Discovery: Sharp Veins – 2 bad so sad

door Thomas Konings

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Wie de nieuwe-muzieksecties van onze site een beetje in het oog heeft gehouden de laatste maanden, weet intussen dat grime terug is in verschillende kleuren en vormen. Een belangrijke component van die revival is weightless grime, een instrumentale variant van het genre die dankzij artiesten als Logos, Mr. Mitch en Slackk steeds prominenter in beeld komt. Op dit gebied worden elke dag de spannendste experimenten uitgevoerd, onder meer door producers als Rabit en Sharp Veins.

Die laatste brengt binnenkort een nieuwe ep uit via Glacial Sound en een van de nummers die daarop zal staan is ‘2 bad so sad’. Het is niet bepaald het triestig wijsje dat de titel doet vermoeden, maar wel een ingetogen fonkelend streepje bijna-ambientmuziek dat de grenzen met traditionelere electronica opzoekt door te vernieuwen. Op een Boxed-feestje zal je de song vermoedelijk niet snel horen, veel beter komt de sfeer tot zijn recht door een hoofdtelefoon.

Sharp Veins Facebook