Discovery: Shivum Sharma – Surprise

door Thomas Konings

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Shivum Sharma debuteerde meer dan een maand geleden met het prachtige, door Kwes. geproducete ‘Flicker’; een rustig, pianogedreven nummer dat een gemoedelijke sfeer creëerde en vooral veel plaats liet voor de opmerkelijke vocals en mooie zuchten van de jonge Brit. De verzamelde muziekpers smulde ervan en in geen tijd gingen blogbarometers als HumanHuman en The Hype Machine in het rood.

Nu de artiest na een lange periode van stilte terug is, schijnt de aandacht voor zijn geluiden wat afgenomen. Dat is jammer, want het nieuwe materiaal bewijst het groeipotentieel dat hij nog had. ‘Alle these years’ is een ijzersterk popnummer dat naar het voorbeeld van FKA twigs fragiliteit weet bloot te leggen in een gestroomlijnde song. ‘Taboo nightlight’, dat twee weken geleden werd uitgebracht, combineert een dreamy, ietwat experimentele productie met Sharma’s wondermooie en ongelooflijk zachte stemgeluid. En het kersverse ‘Surprise’ trekt die sterke lijn verder door met alweer een ijle, weidsklinkende sound en een stuwende opbouw die de zanger naar zijn meest expressieve stembereik doet drijven.

Shivum Sharma SoundCloud

Shivum Sharma Facebook