Discovery: Ta-Ha

door Anthony Brynaert

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: Ta-Ha.

Ta-Ha omarmt de populaire easy-going, mysterieuze vorm van r&b als de beste. Haar doorbraaknummer ‘LIL BIT’ voelde aan als een verre droom. De song bewaarde dan een zekere afstand door de vocals vaag en indirect in de mix te zetten en het is net die aanpak dat het geheel zo boeiend en verslavend maakte.

De Franse producer die momenteel in Tokyo verblijft hanteert ook gedurende haar volledige ‘TUAREG SHAWTY’-ep een minimale aanpak. Vibe-creërende en losse beatjes vormen de ondertoon waar ze op een heel chille manier haar zegje boven doet. Zeven songs lang slaagt Ta-Ha erin een rokerige atmosfeer te omvangen en een roes op de luisteraar over te dragen. Het gaat haar voor de wind voorlopig, ze werd opgenomen in The Faders to-watch artiesten voor 2016 en momenteel is de Franse ook te spotten in de Dazed 100-lijst.