Discovery: The Derevolutions – Bad King Kong

door Anthony Brynaert

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we vanaf nu dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Om tegenwoordig door de mazen van het gigantisch grote muzieknet te glippen, is er maar één effectieve manier: opvallen. Om dat te verwezenlijken zijn er verschillende opties, The Derevolutions – tot mijn grote verbazing een eenmansproject van Brett Boucher – slaagt erin ons de meest simpele voor te schotelen, namelijk het brengen van muziek die zich onderscheidt.

Het is niet zo dat wat Brett creëert compleet nieuw is. Het aaneenschakelen van verschillende samples is geen revolutionair idee, maar de Amerikaan slaagt erin zo’n groove te genereren dat het wel zo aanvoelt. Tijdens het luisteren naar ‘Bad King Kong’ dacht ik meermaals terug aan die o zo briljante ‘Since I left you’ van The Avalanches. Alleen al het gegeven dat The Derevolutions zo’n herinneringen kunnen opwekken, zegt meer dan genoeg.

Beluister ‘Bad King Kong’ hieronder.

Facebook
Soundcloud